Kärnfurutrall från norrländska skogar

Norra Timbers Kärnfurutrall består av minst 99 % kärnvedsandel och har en god och naturlig beständighet mot röta. Den norrländska tätvuxna furan gör trallen hård, formstabil och slitstark. Trallen kan köpas miljö- och spårbarhetscertifierad enligt PEFC.

Datum: 2023-03-15

Kärnfututrall är en naturligt rötskyddsbehandlad och slitstark produkt som ofta används som golvläggning för altan, uteplats eller balkong.
Norra Timbers kärnfurutrall framställs av råvara framtagen ur den fetaste och mest kärnvedsindränkta innersta och hårdaste delen av selekterade furustockar vid vårt sågverk och hyvleri i Kåge.

- Nu kan vi äntligen erbjuda kärnfurutrall och -paneler som efterfrågas mer och mer av våra kunder. Vi väljer stockar från våra medlemmars skogar som redan innehåller naturens egna impregneringsmedel, säger Erik Högbom, Teamledare för Byggprodukter på Norra Timber.

Trall av kärnfuru är ett bra miljöval i och med den inte är tryckimpregnerad utan i stället rik på naturens egna impregneringsämnen genom kärnveden. Eftersom kärnfuru är en helt giftfri produkt så kan kärnfurutrall få mer påväxt av till exempel mögel än konventionellt impregnerad trall. Vill man minska risken för påväxt måste lämplig olja eller andra skyddande produkter appliceras. Man kan också tillsätta pigmenterade oljor om man önskar en terrass i valfri kulör. Om altanen är placerade utan risk för nedfallande löv eller annat organiskt material och tillåts torka ut bra mellan nederbörd så ska mögelproblem vara ett smärre problem, de flesta kommer få uppleva en trall med vackert vädergrå yta med tiden. Funktionen av altanen försämras inte heller av eventuell påväxt, utan det är enbart en utseendefråga.

Kärnfurutrallen monteras på samma sätt och med samma skruv som en impregnerad trall, med 3-5mm springor mellan borden, så vattnet kan rinna av på ett effektivt sätt. Den kupade ytan gör också att vattnet lättare rinner av, vilket ökar virkets livslängd och minskar sprickbildning.

Se hela vårt utbud av kärnfurutrall och kärnfurupanel HÄR

Beställ dina produkter på orderbp@norraskog.se