Trall kupad

Kärnfurutrall bestående av minst 99 % kärnvedsandel med god och naturlig beständighet mot röta.Den norrländska tätvuxna furan gör trallen hård, formstabil och slitstark. Trallen kan köpas miljö- och spårbarhetscertifierad enligt PEFC. Kärnfututrall är en naturligt rötskyddsbehandlad och slitstark produkt som ofta används som golvläggning för altan, uteplats eller balkong. Norra Timbers kärnfurutrall framställs av råvara framtagen ur den fetaste och mest kärnvedsindränkta innersta och hårdaste delen av selekterade furustockar vid vårt sågverk och hyvleri i Kåge.

Trall av kärnfuru är ett bra miljöval i och med den inte är tryckimpregnerad utan i stället rik på naturens egna impregneringsämnen genom kärnveden. Eftersom kärnfuru är en helt giftfri produkt så kan kärnfurutrall få mer påväxt av till exempel mögel än konventionellt impregnerad trall. Vill man minska risken för påväxt måste lämplig olja eller andra skyddande produkter appliceras. Man kan också tillsätta pigmenterade oljor om man önskar en terrass i valfri kulör. Om altanen är placerad utan risk för nedfallande löv eller annat organiskt material och tillåts torka ut bra mellan nederbörd ska mögelproblem vara ett smärre problem, de flesta kommer få uppleva en trall med vackert vädergrå yta med tiden. Funktionen av altanen försämras inte heller av eventuell påväxt, utan det är enbart en utseendefråga.

Kärnfurutrallen monteras på samma sätt och med samma skruv som en impregnerad trall, med 3-5 mm springor mellan borden, så att vattnet kan rinna av på ett effektivt sätt. Den kupade ytan gör också att vattnet lättare rinner av, vilket ökar virkets livslängd och minskar sprickbildning.

For det norske markedet

I tillegg til produktene på vår nettside, lagerfører vi også mange byggprodukter, spesielt tilpasset det norske markedet. Her finner du alle de.

Les katalogen

Kvaliteter
Träslag
Dimension
lm/m² / Övrigt
VB nr
Kärnfuru
28x140
Lagervara

Vill du veta mer?

Erik Högbom

Försäljningschef Byggprodukter

Hugo Malmqvist

Säljare Byggprodukter Sverige

Per-Ola Engerup

Säljare Byggprodukter Norge

Här hittar du våra varor

Våra byggprodukter kan du köpa hos utvalda samarbetspartners och återförsäljare runt om i hela Sverige och Norge. Kontakta någon av våra säljare om du är intresserad av att sälja vårt sortiment. 

Kolla in vårt sortiment

Ladda hem eller läs vår digitala produktkatalog. Här hittar du alla våra byggprodukter för den svenska och norska marknaden, kontaktuppgifter och information om våra samarbeten.