Mer läsning

 1. Förbättrad trafiksäkerhet på sågverken

  17 april 2024

  Norra Timber har nyligen genomfört ett projekt med syfte att förbättra trafiksäkerheten på sina anläggningar.

  Industri
 2. Minskar koldioxidutsläppen med 144 ton per år – med eltruckar

  16 april 2024

  Norra Timbers sågverk Sävar Såg har investerat i två eltruckar samt en nybyggd laddstation. Investeringen innebär en modernisering av fordonsflottan men också att anläggningens koldioxidutsläpp minskar med hela 144 ton per år.

  Industri
 3. Kärnfurutrall från norrländska skogar

  13 mars 2024

  Norra Timbers Kärnfurutrall består av minst 99 % kärnvedsandel och har en god och naturlig beständighet mot röta. Den norrländska tätvuxna furan gör trallen hård, formstabil och slitstark. Trallen kan köpas miljö- och spårbarhetscertifierad enligt PEFC.

  Inspiration
 4. Inköpare från Pakistan: Sverige har virke av hög kvalitet

  24 januari 2024

  I december hade vi besök av vår kund Zahid Rasheed från Lahore i Pakistan, som vi tog på en rundvandring på sågverken i Kåge och Sävar.

  Trämarknad
 5. Norra Timber satsar på hållbart emballage

  28 november 2023

  Genom att använda en kombination av återvunnen plast och fullt återvinningsbart material strävar Norra Timber mot att minska användningen av nytt plastmaterial och främja en cirkulär ekonomi. 

  Trämarknad
 6. Helheten är viktig för Hanna Östman

  10 oktober 2023

  Efter att ha arbetat inom både skog och sågverksindustri tar Hanna Östman nästa kliv i värdekedjan när hon axlar rollen som internationell säljare på Norra Timber.

  Inspiration
 7. Porträtt av Erik Eliasson, marknadschef Norra Skog.

  Tuffa utmaningar för sågverken

  29 juni 2023

  I skrivande stund har vi hunnit igenom det första av 2023. Ett halvår som genomsyras av en turbulent omvärld och osäkerhet.

  Trämarknad
 8. Stegrade kostnader för sågverken på en avstannande marknad

  16 december 2022

  Efter en ovanligt lång och brant uppgång kom till slut konjunkturvändningen och det med besked. Redan under det andra kvartalet av året kunde en viss osäkerhet börja skönjas i köparnas beteende.

  Trämarknad
 9. Gamla metoders trähantverk mot framtiden

  14 oktober 2022

  Snickarglädje, fanerade skåp, spröjsade fönster och en trapp. Vid Träakademins möbel- och byggnadsvårdsutbildning i Kramfors råder ingen brist på kreativitet eller kompetens.

  Inspiration
 10. Norra Timber tar branschens nya teknikkliv

  13 oktober 2022

  Norra Skogs industri fortsätter hela tiden att utvecklas och skogsägarföreningens styrelse har beslutat att investera drygt 300 miljoner i Norra Timber Kåge såg.

  Industri
 11. Rekordstor investering för Norra Timber Kåge såg

  20 september 2022

  Varje år tar Norra Skogs styrelse inriktningsbeslut för de kommande fem årens industriinvesteringar. Det ger styrelsen en möjlighet att tydligt peka ut inriktningen för föreningens industriverksamhet och ha rätt framförhållning.

  Industri
 12. Välkommen till världens modernaste massabruk

  1 januari 0001

  Med en investering på 2,02 miljarder euro är bruket det största projektet som skogsägarföreningen Metsä i Finland någonsin gjort. Med en dubblerad kapacitet, AI som sköter vedhanteringen och med krav om att använda enbart en miljöcertifierad råvara, är bruket i allra högsta grad i behov av leverans från hela Nordkalotten.

  Industri