Läkt och formvirke

Läkter används på de ställen i ett bygge där man klarar sig med klenare dimensioner.

Då är det viktigt att det inte är för stora kvistar i dem eller att de är för frodvuxna, då kan de gå av vid montering. Därför passar vår tätvuxna och småkvistiga kvalitet bra till dessa produkter. Läkter har oftast en sågad yta och skarpa kanter. I Norge används bara begreppet Lekt för alla klenare dimensioner. Likaså har man i Norge, med ett hårdare klimat än de flesta orter i Sverige, ett sortiment av impregnerade läkter. Det sortimentet kan givetvis också beställas av svenska kunder.

Formvirke har ofta vankant och används där man inte behöver fyra skarpa hörn på trävaran. Formvirke passar bra vid tillfällen då kravet på virkeskvalitet inte är så stor, t.ex. för att bygga gjutformar eller till regling av enklare byggen.  

For det norske markedet

I tillegg til produktene på vår nettside, lagerfører vi også mange byggprodukter, spesielt tilpasset det norske markedet. Her finner du alle de.

Les katalogen

Buntad läkt
Buntad läkt av norrländsk granråvara i olika dimensioner.
Läs mer
Trekantsläkt
Trekantsläkt kan användas vid taktäckning eller gjutning.
Läs mer
Formvirke
Formvirke av gran eller fururåvara i olika dimensioner.
Läs mer

Vill du veta mer?

Erik Högbom

Försäljningschef Byggprodukter

Hugo Malmqvist

Säljare Byggprodukter Sverige

Per-Ola Engerup

Säljare Byggprodukter Norge

Här hittar du våra varor

Våra byggprodukter kan du köpa hos utvalda samarbetspartners och återförsäljare runt om i hela Sverige och Norge. Kontakta någon av våra säljare om du är intresserad av att sälja vårt sortiment. 

Kolla in vårt sortiment

Ladda hem eller läs vår digitala produktkatalog. Här hittar du alla våra byggprodukter för den svenska och norska marknaden, kontaktuppgifter och information om våra samarbeten.