Norra Timber satsar på hållbart emballage

Genom att använda en kombination av återvunnen plast och fullt återvinningsbart material strävar Norra Timber mot att minska användningen av nytt plastmaterial och främja en cirkulär ekonomi. 

Publicerad 28 november 2023

Genom att använda en kombination av återvunnen plast och fullt återvinningsbart material strävar Norra Timber mot att minska användningen av nytt plastmaterial och främja en cirkulär ekonomi. 

Norra Timbers nuvarande emballage består av 30 procent återvunnen plast, men det långsiktiga målet är att uppnå 100 procent återvunnen plast för förpackningarna. Detta steg är avgörande för att minska miljöpåverkan och samtidigt möta kundernas ökande efterfrågan på miljövänliga alternativ. 

Wilma Sundqvist, säljare för Stallströ & Lantbruksströ på Norra Timber, berättar om initiativet och vikten av att kvaliteten på det nya emballaget inte kompromissas, trots övergången till hållbara material.  

– Kundresponsen har varit överväldigande positiv, med många kunder som uppskattar att Norra Timber använder miljövänliga förpackningar, säger Wilma. 

Hon poängterar också att kundernas medvetenhet och krav på miljövänliga alternativ förväntas öka, vilket driver företaget att fortsätta sin hållbara utveckling. 

– Många av våra kunder jobbar själva med att hjälpa miljön och bidra så mycket de bara kan – och jag tror att kraven från kunderna kommer bli ännu hårdare när det gäller miljöaspekterna. Och det är ju väldigt viktigt även för oss att vara så klimatsmarta som möjligt, berättar Wilma. 

Wilma, som själv är en aktiv hästentusiast och tävlar i hoppning med sin egen häst, förstår vikten av att använda produkter som är skonsamma mot både djur och miljö. Norra Timber stallströ är nämligen särskilt lämpligt för känsliga hästar, fjäderfän eller kliniker med högt ställda renlighetskrav. Den slutna och väl kontrollerade produktionsprocessen säkerställer att torr råvara utan mögel används, samtidigt som avsaknaden av damm i balarna skapar en mjuk och luftig bädd, med låg risk för svamp- och mögelangrepp vid användandet. Det gör att produkten ger en extra bra miljö för både djur och människa. 

Norra Timbers satsning på hållbart emballage är ett exempel på hur företag kan ta ansvar för sin påverkan på miljön och samtidigt möta kundernas ökande efterfrågan på miljövänliga alternativ. Med fortsatt innovation och engagemang för hållbarhet strävar Norra Timber efter att göra en positiv skillnad för både människor och planeten.