Staket med färdigmålade panelbrädor

Att använda fabriksmålade panelbrädor för att bygga staket har flera fördelar. Du sparar givetvis väldigt mycket tid, men brädorna och målningen har också en kvalitetsgaranti (CMP), som säkerställer god kvalitet på träråvaran, färgen, fukten och ytbehandlingsprocessen. Ett garanterat hållbart resultat.
– Så här slipper du ta fram penseln igen och igen, säger Hugo Malmqvist på Norra Timber.

Publicerad 16 april 2024

Ett staket ska målas minst tre gånger på alla fyra sidor, helst fyra gånger. Det som tar längst tid när man målar är torktiden. Att måla tre sidor för att sedan låta det torka, vända på biten och sedan måla baksidan är tidskrävande. Men använder du däremot en fabriksmålad mellanstruken panel behöver du endast måla baksidan två gånger innan montage. Du sparar alltså en enorm mängd tid och arbete genom att välja brädor som redan är målade. 

Färdigmålade panelbrädor garanterar också hög kvalitet på målningen, då målningen i fabriken utförs med korrekt applicering av färg och med rätt temperatur- och luftfuktighetsförhållanden. Det ger en hållbar målning med jämn och professionell finish.

Bygg staket med färdigmålade ytterpanelbrädor

Hugo tipsar!

Hugo Malmqvist, säljare av byggprodukter på Norra Timber, delar med sig av tre värdefulla tips för staketbygget.


• Det absolut viktigaste när du bygger staket är ändträet. Ändträ suger 20 gånger mer fukt än vad flatsidan gör. Så se verkligen till att du fått ordentligt med grundfärg på ändarna innan överstrykningsfärgen.

• Välj en riktigt bra grundfärg. Måla brädorna på baksidan och var extra noggrann med ändarna.

• Glöm inte underhållet! Likt en fasad behöver även staket rengöras då och då. Titta också till ändträet, rengör och måla gärna ett lager till på ändarna redan sommaren efter.